dinsdag 10 mei 2011

Zomerslaapzak

Onze peuter slaapt nog altijd graag in een slaapzak; maar bij deze temperaturen zorgen de winkelmodelletjes voor een zwaar transpirerend kind. Dan maar zelf eentje naaien uit 2 katoentjes.
Het patroon tekende ik ruwweg over van een gekochte slaapzak, want zo nauw steekt dat niet.
De voering komt uit de Sleepstraat in Gent, de buitenstof uit Ikea. Ik blijf dat een wreed wijs stofke vinden, die Barnslig; in zijn geheel is het wat druk maar de figuren zijn ideaal om uit te knippen en dan elders als applicatie te gebruiken: zoals hier, hier of hier.

Ik denk dat ik voor een volgend slaapzakje tricot (zoals Riet hier deed) ga gebruiken in plaats van geweven katoen, wat dat gewone katoen is toch wel wat stug. En dat stoort mijn zoon bij het uitvoeren van zijn nachtelijke breakdancemoves: gat in de lucht en draaien maar!

3 opmerkingen:

  1. kheb hier ook een breakdancend zweetpateetje! Die heeft vorige nacht onder een lakentje geslapen (lees: zich er in verstrengeld)ipv in haar zakske. Géén goed idee dus. DIT daarentegen... Ik kruip morgen achter mijn machine!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik had ook een slaapzakkindje, ik heb er ook nog gemaakt uit een hemd van mijn grootvader, voor binnenvoering dan. Dat ikeastofje is wel de max, het oogt zo vrolijk en er zit groen in!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. da stofke hangt hier in ons Maud haar kamertje (als gordijnen). Wijs he!

    BeantwoordenVerwijderen