maandag 30 juli 2012

De stapel verkleinen

Ik heb me voorgenomen eventjes geen nieuwe stoffen te kopen, omdat die stapel in de kast eerst wat kleiner moet. Tot nu toe lukt het om geen nieuwe stoffen te bestellen, maar er werd hier dan ook een aantal weken niet genaaid. Wegens op vakantie, griep, geen inspiratie, te mooi weer... Tja, dan verkleint die stapel ook niet. 

Maar afgelopen week hield ik een grote opruim- en reorganisatieactie in onze woonkamer. En toen kreeg ik zin om nieuwe kussenslopen te naaien.

Eéntje met paddenstoelen en paspel voor de kinderzetel (handleiding van mina dotter)...

veel championnekes


... en een hele stapel zonder paspel voor in de grote zetel. Ik haalde alle stofjes met bruin / aubergine uit mijn stoffenkast, en maakte er een mengeling mee.

stapel


Voila, een snelle make-over!

nieuwe kussens

19 opmerkingen:

 1. Toch jammer he, dat die stapel soms alleen maar groeit ;-) Ik heb wel verschillende 'grote' projecten in mijn hoofd om hem te doen krimpen, maar het komt er maar niet van om ze uit te voeren...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk! Ik vind het zelf altijd heerlijk als ik met relatief kleine dingen (zoals nieuw gemaakte kussentjes) een soort make-over kan doen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier komt er ook vooral bij. En sommige zijn zo mooi en dan durf ik die niet gebruiken. Dus het gevaar dat die stapel ooit weggewerkt geraakt, dat zal hier nog niet zo snel om de hoek loeren. Maar soit, mijn kleinkinderen gaan daar misschien wel blij om zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amai, super tof zeg! Direct een mooi resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gaaf! En het kussen met de paddenstoelen : SMELT.. Zo super!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ruimde vandaag mijn stoffenkast op ... nu heb ik een schuif vol bedrukte katoentjes, een halve schuif jersey en 2 volle schuiven winterstofjes, ... dan vond ik nog voeringstoffen, ribfluweel, ... en een stapel kleren bijgehouden om eens te recycleren! ... en toen belde mijn dochter ... om te vragen of ik morgen mee naar stoffenwinkel Pauli in Leuven wil ... Ik zei JAAAAA!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Knap gedaan, en wat een schitterende muur! Hier hetzelfde probleem ... kopenkopenkopen ... en dan geen tijd ( of toch lang niet genoeg tijd )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die muurtekening komt van op onze trouwuitnodiging. Héél veel uurtjes zijn daar ingekropen om dat met de hand te schilderen...

   Verwijderen
 8. Het zijn mooie kussens geworden en kleurencombinatie's waar ik zot van ben. :-)
  Verder vindt ik het wel grappig die aangroeiende stapel stoffen. Ik heb in mijn moeder haar stofkast, pareltjes gevonden van mijn grootmoeder. En vindt het een hele eer om deze te gebruiken. Zo blijft mijn grootmoeder bij me en zorgt nog een beetje mee voor haar achterkleinkinderen die ze nooit gekend heeft. Af en toe een leuk stofje niet gebruiken, kan geen kwaad. :-)
  Liefs,
  Veerle

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jawadde, over wat bandwerk gesproken. Schoon gecombineerd ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. nu begrijp ik waarom de boontjes en de rabarber moesten wachten

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hmm, hier ook een immense stapel stof...
  Misschien toch ook maar eens beginnen aan de kussens!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mannekes, uwe living komt precies uit een boekske nu! Schone combinatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooi geworden en die muur vind ik ook echt super!

  BeantwoordenVerwijderen