vrijdag 11 oktober 2013

Recykleren editie 2013

Door de vele positieve reacties in 2011 en 2012, komt er ook dit jaar weer een nieuwe editie van de Recykleren-14-daagse. September is al voorbij (de tijd vliegt extra snel met een kleine baby in huis); de 14-daagse zal dit jaar doorgaan van 17-30 november

Het doel? Mensen aanzetten om niet alleen gloednieuwe stofjes te gebruiken bij naai-, brei- en haakprojecten, maar ook gebruikt textiel en kleine restjes. 
Net zoals tijdens de voorbije editites zullen een aantal gasten tijdens de 14-daagse recykleer-projecten voorstellen op hun blog.

Voel je het zelf ook kriebelen maar heb je nog wat inspiratie nodig? Volg dan deze link naar de Pinterest account van RECYKLEREN! Iedereen kan daar terecht (je hoeft geen Pinterest-account te hebben) om er ideetjes op te doen. Dus, kijk in je kasten welke kledingstukken, bed- of tafeltextiel je niet meer gebruikt, en ga na of je ze een tweede leven kan geven. Of je het nu doet uit ecologische, economische, creatieve of emotionele overwegingen, dat maakt niet uit!


 Je gerecykleerde creaties kan je in de "Ik recykleer!"-flickrpool opladen, zodat je op jouw beurt anderen inspireert. Daar staan ondertussen reeds meer dan 900 foto's met inspiratie. Ga dus ook zeker daar ook eens een kijkje nemen!

Wil je helpen om zoveel mogelijk mensen op de hoogte te brengen van de 14-daagse, zet dan ook de button uit de rechterkolom op je blog.

Ik recyKleer

Heb je nog originele ideeën rond kledingrecyclage of de 14-daagse? Laat mij zeker iets weten!

28 opmerkingen:

 1. Jeeeejj!! Ik ga vast nadenken ;) Dank je wel alvast weer voor het organiseren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, wat leuk! Vorig jaar kwam ik er bijna te laat achter en heb ik maar 1 of 2 dingen gemaakt. Nu ga ik het in mijn agenda noteren en alvast nadenken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat leuk ik was pas al op je blog om eens te kijken of de reyckleer veertiendaagse was. Maar dacht dat je hem dit jaar ging overslaan, super dat je het dit jaar toch doet! Ik merk dat ik reckleren toch wel heel leuk vind. Heel veel heb ik nog niet gerecykleerd, maar heb allerlei wilde plannen in mijn hoofd en nu alleen nog tot uitvoering brengen.

  Warme groetjes van Susan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeej! Ik hou mijn gerecykleerde projectjes dan tot de veertiendaagse om te posten. :) Ik ga deze avond eens op de flickr-pool piepen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Yes yes yes, ik wil graag proberen mee te doen. Ik heb zoveel recycleerideetjes in mijn hoofd en zoveel recycleerstofjes klaarliggen dat dat wel moet lukken...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb echt inspiratie nodig, want ik heb veel stofjes waar iets mee "moet".
  Ik zet je button vast op mijn blog.

  Fijn weekend!
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ah superleuk!! Ik heb net weer een volwassen broek tot kinderbroek gerecykleerd, blijft leuk om te doen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jeej voor Recykleer-driedaagse 3! Ik kijk al uit naar het lijstje met bloggers die ons deze keer zullen inspireren, en als je er nog tekort hebt, laat maar horen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. jeej ik doe ook mee!! Echt een goed idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. O, ik heb ineens een heleboel recycle ideeën! Knuffels, labeldoekjes, muts, enz... Ik hoop dat ik er allemaal aan toe kom! Geweldig dat je het zo vroeg laat weten, dan hebben we nog tijd om ons voor te bereiden. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk! Ik kijk er weer naar uit. Ik heb nog een recycleer idee, van een kanten tafelkleedje een bolero maken :) Ik heb het hier al even klaar liggen maar het komt er maar niet van. Hopelijk geeft dit me de shop in mijn gat dat ik nodig heb :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Bent u ook de organisator van Recykleren? Dit is wel handig om te weten. Afijn, ik wil ook een verwijzing maken naar Recykleren op mijn eigen weblog (http://irislappendeken.tumblr.com) en wellicht ook mijn collega's van ArtLinks erop wijzen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik zette net de "IK RECYKLEER"-button ook op mijn blog, omdat het klopt! :) Ik maakte net nog van oude stofjes, speldenkopjes (die post ik ergens deze week wel eens :) )
  En en "HOERA" voor dit mooie initiatief !! - Count me in!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Inmiddels staat er een artikel over recykleren op mijn eigen weblog!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Voila, dat logootje werd toegevoegd! Intussen ook al iets voor op de flickr, maar dat komt nog..

  http://sewbidoo.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Joepie!! Ik doe zeker weer mee! Zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuk initiatief hoor. Ik ga er dit jaar ook aandacht aan besteden.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik doe ook weer mee, tot nu toe alle edities nog meegedaan, en ik vind het heerlijk om van iets ouds weer iets nieuws te maken. Ik heb er weer zin in.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. I'm in! Nooit echt gestopt met Recykleren ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Oooh leuk, daar ga ik ook proberen aan mee te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik heb er al zin in! Ik denk dat ik stiekem al een dagje eerder begin :-)

  BeantwoordenVerwijderen