dinsdag 23 juni 2015

KCW dag 1 & 2: zonnejurkje in Petit Pan

Het is weer Kids Clothes Week! Tijdens de drukste week van mijn werkjaar! Het "uurtje per dag kinderkleren maken" zal dus met een zeer grove korrel zout genomen worden, maar als ik hier en daar een kwartiertje of een half uurtje tijd vind, zet ik mij aan het tekenen, knippen en naaien.


In mijn hoofd zitten 4 projecten. Het eerste daarvan werkte ik af in anderhalf uur, gespreid over vele kwartiertjes de afgelopen 2 dagen. Ik gebruikte een restje Petit Pan (overschot van dit project) om -na 4 jaar- nog eens een tuniekjurkje volgens mijn eigen (gratis) patroontje te maken. Dat Petit Pan Wasabi stofje doet mij altijd aan schelpjes denken, en dat past dus in het thema "travelling" van deze KCW.


De vorige 4 tuniekjurkjes (1 - 2 - 3 - 4) kon ik nooit op model tonen, aangezien toen nog geen klein meisje in ons huis rondliep. Maar nu lukt dit dus wel (ook al moest het model in kwestie omgekocht worden met een lolly en haar tuut), en ik ben blij om te zien dat het jurkje zo mooi aansluit op een peuterlijfje. En zo doet een mens nog eens ontdekkingen op zijn eigen blog ;-)


10 opmerkingen: