maandag 15 februari 2016

Krokusvakantie = knutselvakantie

"Do more of what you love". Dat is één van de redenen waarom ik na mijn bevallingsverlof nog even voltijds ouderschapsverlof opneem. Hoewel ik mijn werk supergraag doe, ben ik heel dankbaar dat ik nog wat langer kan en mag thuisblijven. Die eerste maanden met een nieuwe baby wil ik voor geen geld van de wereld missen.

En door overdag thuis te zijn, is er tijd. Tijd om te cocoonen met de jongste, tijd om te spelen, tijd om voor te lezen, tijd om zelf een boek te lezen, tijd om te gaan wandelen, tijd om rustig de dag te beginnen, tijd om na school bezig te zijn met de kinderen in plaats van met de was / kook / werk / ... 

En dus ook: tijd om te knutselen. Want ik doe dat gewoon graag, en mijn kinderen ook. En is het het ideale alternatief voor wat we doen in vakanties als we geen grieppatiënten hebben: zoveel mogelijk naar buiten te gaan. Dus werd er deze vakantie geknutseld. Veel geknutseld.

Een peuter en een kleuter hebben een beetje andere vaardigheden. Maar afgezien van het iets kortere concentratievermogen van de peuter was dat niet echt een groot probleem.

Er werden pomponrupsjes-op-wasknijpers gemaakt,


er werd kledij ontworpen met stofrestjes, 


 er werd geschilderd, 


er werden indianenhoeden gemaakt, 


 er werden 10 000 luchtballonnen gekleefd,


en er werd héél veel getekend en gekleurd. 

Het hoeft helemaal niet spectaculair of estethisch verantwoord te zijn. Als we ons maar amuseren. Maar het was best wel een intensieve week ;-)


7 opmerkingen:

 1. super toffe knutsels! Geniet er van!! Onze kersverse 7-jarige knutselde vroeger ook heel graag, maar nu vindt ze dat meestal saai. Hopelijk kunnen jullie er nog veel plezier aan beleven!
  Die kledij met stofrestjes vonden ze hier ook leuk. En gelukkig schilderen ze nog altijd graag.
  Die 10.000 luchtballonnen is goed gevonden. Dat zal de jongste hier ook wel tof vinden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. precies de kleuterklas ;-). Stofrestjeskledij lijkt me inderdaad wel wat. Deden we eigenlijk nog niet...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. groot gelijk! Heel leuke dingen zeg! Begin al spijt te krijgen dat we niet wat meer van dat gedaan hebben hier. Maar acht, binnen 6 weken krijgen we alweer een dubbele kans met de paasvakantie :) En dan nu kinderkes in bed gaan steken...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke ideeën! Ik heb ook een peuter en een kleuter. En ik zie wat dingen om te onthouden.
  Ze hebben toevallig laatst wel allemaal rondjes op papier geplakt, maar dat met die ballonnen is leuk om te onthouden, dan moeten ze iets precieser plakken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo tof! Ik ben niet zo goed in knutselen, maar deze ga ik onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. en tante mieke zal het geweten hebben : de schilderijen hingen uit in het uz gent en ze genoot ervan

  BeantwoordenVerwijderen