maandag 24 september 2012

Ma vie en vert recykleert!

Kelly, de vrouw achter Ma vie en vert, is een echte groene madam. Ze heeft nooit echt op grote voet geleefd, en sinds ze samenwoont, onderneemt ze allerlei kleine en grotere acties om haar ecologische voetafdruk te verkleinen. Ze naait sinds een vijftal jaar, en recykleren is maar een klein deeltje van haar hergebruikgedrag. Want of het nu gaat om oude meubels, afgedankte borden, gedemodeerde kledingstukken, verstofte lappen katoen, Kelly geeft ze graag een tweede leven. Haar familie en vrienden kennen haar ook als diegene "die wel nog iets kan doen" met de kleding die zij om gelijk welke reden niet meer dragen. Dat komt natuurlijk goed uit! 
Eén van haar doelen is om enkel nog tweedehandse, zelfgemaakte of nieuwe-maar-dan-wel-biologische stukken in haar kleerkast te hebben. Ze is alvast goed bezig...

Voor haar gastpost gebruikte ze volgende grondstoffen: oude t-shirts, gekregen kledingstukken en tweedehands lappen katoen en tricot...


... die ze verwerkte tot schitterende kleedjes. Oordeel zelf!


Bovendien legt ze via een stappenplan met tekeningetjes uit hoe je op verschillende manieren snel een gemakkelijk en comfortabel kleedje kan maken zonder patroon. Klik snel hier!

Bedankt Kelly, voor je kleurrijke & zeer uitgebreide bijdrage!

6 opmerkingen:

 1. niet één maar een hele batterij... straf!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, ik ga snel op haar blog kijken, en wat heb jij toch veel creatiefs en moois weten te verzamelen weer met dit initiatief, heel erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt heel erg super gaaf! Beetje retro ook, love it :)

  BeantwoordenVerwijderen