vrijdag 12 april 2013

Carpenter Bob

 

Mijn zoon is een rasechte Bob de Bouwer-fan (zie ook dit bericht). Hij kan u in detail vertellen wat de taken zijn van een pletwals, een kraan of een cementmolen. En wat het verschil is tussen boren, vijzen en hameren.


Ik speelde al een hele tijd met het idee om hem een bouwvakkerspak te maken. Alleen vond ik nergens een geschikt patroon, tot ik Homemade Mini Couture kocht. De Carpenter-overall was het perfecte patroon.


 
Er kropen enkele uurtjes in het maken van de overall, maar ik heb echt genoten van het maken van elk detail, ondanks mijn voorliefde voor snellere projecten.


En de vreugde van Wout toen hij het pak zag, maakte dat het echt elke minuut waard was (oh, cliché).Hij wou het meteen aantrekken, en was daarna niet meer te overtuigen om iets anders aan te doen. Wout is een vrolijk kind, maar zó blij zag ik hem nog maar zelden (en op zo'n momenten vraag ik me altijd af hoe lang die bewondering voor het werk van zijn moeder nog zal duren).Ik maakte een maat 5 jaar voor mijn 3-jarige, met het idee dat hij de overall als verkleedkledij dan ook boven zijn gewone kledij zou kunnen dragen. En dat lukt. Al zijn het voor hem geen verkleedkleren, maar "zijn werkkleren".

   Stof: 
Gabardine: Stoffenspektakel
Katoen: "Shipyard" van Timeless Treasures, hier gekocht.

21 opmerkingen:

 1. Super tof! En mooi bijpassend stofje ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heerlijk zo'n kind dat daar helemaal in op kan gaan en wat een geluk voor hem dat zijn moeder dan zo'n prachtig pak maakt! GEWELDIG!!!
  En wees eerlijk, het staat nog leuk ook. Daar kan hij gewoon mee over straat, iedere dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. die is helemaal klaar om erin te vliegen, "nen toffen overall"

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt leuk! Ik vind 'm mooier dan die uit het boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig gemaakt! En wat leuk dat hij er zo blij mee is :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, geweldig! Je bengt me op ideeën! Ik heb het boek ook en ik werd warm noch koud van die overall, maar nu ... Ik heb nl. ook een rasechte Bob de Bouwer-fan in huis!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Moh zo super! Lijkt me ook iets voor mijn zoontje...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. schitterend! hij ziet er superstoer uit!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh, zo tof! En nog toffer dat hij er zo verliefd op is! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Geweldig tof gemaakt! Heel erg mooi... en nu bouwen en werken maar!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. aha, hier is hij ;-) Supermooi!!! Hij zit hem ook echt wel als gegoten hé! En ik maakte juist dezelfde redenering, ik maakte ook twee maten groter dan de leeftijd van zoonlief nu ;-). En ik denk dat die zoon van mij de zijne ook niet als verkleedkleren zal zien, maar te pas en te onpas als werkkledij zal aandoen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooi wat je ervan gemaakt hebt! En inderdaad leuker dan in het boek.
  Ik ben ook aan een Carpenter bezig, maar staar me suf op dat patroonblad, op zoek naar het mouwdeel (F). Kijk ik nu echt zo slecht of staat het er gewoon niet op? En zo ja, hoe heb jij dat opgelost?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. En hoe kom ik aan een patroon voor een overall???

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gebruikte het patroon uit het boek home made mini couture

   Verwijderen