dinsdag 12 oktober 2010

Puzzelen

Eén van mijn collega's vroeg mij of ik een portefeuille kon maken. Eén waar een treinabonnement mooi in past, met plaats voor kaartjes, biljetten en muntjes.

Aangezien ik het een uitdaging vond, ging ik akkoord, maar zonder tijdsdruk (ze heeft er dan ook enkele weken moeten op wachten).

Ik bestudeerde mijn portefeuille en dat van mijn man, berekende hoe groot het moest zijn voor het treinabonnement (9 cm x 11 cm), maakte mijn patroondelen en ging aan de slag. Zo ziet het er vanbuiten uit:

en dit is de binnenkant:

Zoals gevraagd met een compartiment voor muntjes, plaats voor kaartjes en bankbriefjes.

Ik werkte met toile cirée, wat het er niet makkelijker op maakte (naald gebroken), en er zitten enkele schoonheidsfoutjes in. Maar mijn collega kon daarmee leven en dus zijn we beiden content. Ik vond het écht een leuke puzzel om te maken. Als er mensen geïnteresseerd zijn in de werkbeschrijving, wil ik het wel overwegen om ze uit te werken...

7 opmerkingen:

 1. awel, graag ! Ben benieuwd hoe je dat in elkaar gepuzzeld hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Idd een leuek puzzel. En het resultaat ziet er goed uit. Vooral die rist vind ik geweldig. Was dat moeilijk?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waaauuww.. leuk en heel mooi. Echt mijn ding!
  Als je eens tot een werkbeschrijving komt.. mij zou je er plezier mee doen! x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Mariken-en-Jef: die rits erin steken is echt niet moeilijk, het gaat volgens het principe van deze tutorial: http://miss-stik.blogspot.com/2010/06/eindelijk.html

  @ de rest: Ik probeer binnenkort de werkbeschrijving op te stellen en te posten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb deze avond naar jou voorbeeld en uitleg ook een portefeuille gemaakt voor mijne zoon.Heb ipv velcro een kamsnap gebruikt maar het mijne heeft toch een paar foutjes.Geen idee waar het fout is gegaan.Als je wil mag je gaan kijken:http://ikmaakhetzelfnu.blogspot.be/2014/06/kleine-dingen-maar-toch-ook-leuk-om-te.html om mijn resultaat te zien.

  BeantwoordenVerwijderen