dinsdag 9 november 2010

Stekelbes

Dat is de vertaling van "Gooseberry", de officiële naam van dit potske (gevonden via Ravelry). Oordeel zelf over de gelijkenis.

Persoonlijk zou ik het de Quick-muts noemen; omdat ik vind dat het erg lijkt op het potske van Quick uit Quick & Flupke van Hergé én omdat het heel snel gemaakt is (1 avond als je eraan doorwerkt). Vereiste breitechnieken: opzetten, rechts en averechts breien, minderen. Indien je deze meester bent, is het supersimpel om te maken.


Aandachtige lezers zullen gemerkt hebben dat dit reeds het derde mutske is dat ik dit jaar voor de zoon breide (na het experiment en de pixie), en dat terwijl de winter nog niet echt begonnen is. Dat is gewoon pure noodzaak, omdat zijn hoofd precies heel snel groeit...

9 opmerkingen:

 1. Oh leuk met dat puntje bovenop!
  Ik ben ook gek op mutsjes breien, dit seizoen ook al twee af.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is echt een heel schoon mutske!!! Kinderhoofdjes groeien inderdaad soms heeeel snel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat leuk!
  Maar hoe kom jij nou aan een patroon?
  Of probeer je zelf maar wat?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt een ontzettend leuke muts!
  Ik heb het bijhorende sjaaltje ook gemaakt, maar ik vroeg me af of je misschien een handleiding hebt net als bij het sjaaltje?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi hoi,

  Een Nederlandstalige handleiding zou het inderdaad een stuk makkelijker maken. Kan een mutske eigenlijk ook met 2 gewone breinaalden gemaakt worden, want ik ben nog ni zo heel ervaren in het breien.

  BeantwoordenVerwijderen