Deze middag aten wij rode kool. Ideaal ingrediënt voor een klein chemie-experimentje voor onze kleuter met vakantie. Want als mijn 16-jarige leerlingen het al tof vinden, kan het niet anders dan een hit zijn voor een kleuter. Rodekoolsap is een natuurlijke pH-indicator, en verandert dus van kleur als je er wat zuur bij doet.
De werkwijze:
Schuur een rodekoolblad in stukjes en laat even weken in warm water.
Giet er een scheutje azijn bij.
En o wauwie, roze!
De kleuter was danig onder de indruk: "Kijk mama, ik kan toveren!"
Leuk idee!
BeantwoordenVerwijderenWhoot whoot, nu zit er deze week toch wel een rode kool in ons groentenpaket. Dat gaat er hier eentje leuk vinden. Bedankt voor de tip!
BeantwoordenVerwijderenEn voeg je er flink wat vaatwasproduct bij dan kleurt hij groen.Mijn leerlingen trekken ook keer op keer grote ogen als ze dat zien!
BeantwoordenVerwijderenGa ik écht gebruiken in chemie-les! ;-)
BeantwoordenVerwijderenTof, ik kan me voorstellen dat hij dat boeiend vond, wie wil er nu niet graag kunnen toveren :)
BeantwoordenVerwijderenDat ga ik eens proberen.
BeantwoordenVerwijderen