dinsdag 17 juni 2014

Gerecykleerd duiveltje

Ik moet het toegeven, de WK-voetbalgekte heeft ook ons besmet. Wout wijst me op straat elk item in zwart-geel-rood aan en zegt dan: "Kijk mama, de Rode Duivels!". Toen ik hem enkele dagen geleden hoorde zeggen "Ik wil ook een Rode Duivel zijn", dacht ik eerst dat hij daarmee bedoelde dat hij ook goed wou kunnen voetballen. Achteraf bleek dat hij eigenlijk gewoon een outfit wou in de Belgische driekleur.

Met dozen vol te recykleren kleren en stofrestjes, vond ik het zonde om ergens een goedkoop Duivels-t-shirt te kopen. Ik combineerde twee oude zwarte t-shirts, maakte een Belgisch borstzakje met restjes (van deze twee projecten), en werkte het geheel af met rode elastische biais. Et voilà, een gerecykleerde duiveloutfit!


Ik gebruikte als patroon de Raide uit Ottobre 6/2012. Hoewel Wout in de winkels maat 110 heeft, is dit shirt in die maat nog wat te groot: het gevolg van een last-minute naaiproject dat in elkaar werd gezet wanneer mijn model al in zijn bed lag.

Te groot of niet, hij wou de t-shirt vandaag aan om naar school te gaan, en toen ik hem daarnet ging afhalen, had de juf ook een gepast hoofddeksel & schmink voorzien...Op zoek naar nog meer recykleer-ideeën? Art d'Eco, het ecologische knutselboek van Kelly Eeckhaut, ligt momenteel in de winkels! Met daarin, naast vele recykleer- en recycleer-ideeën, een mini-bijdrage van mezelf. Meer info? Klik dan snel hier!


3 opmerkingen:

  1. Wauw, die zoon zal blij geweest zijn met zijn mooie outfit! Maar nog meer content dat ze wonnen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk hé hoe de kinderen mee leven in het WK gebeuren met onze Rode Duivels!

    BeantwoordenVerwijderen