zondag 19 oktober 2014

Springkonijn

Of we nog eens speelgoed wilden testen? Daar zeggen wij geen neen tegen... En zo stuurde speelgoedketen Fun ons het spel Snuffie Hup.


Doel van het spel is zoveel mogelijk wortels verzamelen in je mandje. En dit voor het konijn het merkt, en opspringt van zijn berg.

Het rad bepaalt hoeveel wortels je uit de berg mag trekken. Als je pech hebt, moet je een beurt overslaan of een wortel terugsteken.


Wanneer het konijn uit de berg springt, moet je het om ter eerst vangen. Wie het konijn vangt, krijgt extra wortels. Om dit spel te winnen, moet je het dus niet alleen hebben van een dosis geluk, maar ook van goede reflexen...


... want het konijn is erg snel.


Wout vindt het spel geweldig, het werd hier deze week al heel vaak gespeeld. 

Enkele pluspunten:
- het konijn springt écht onverwachts omhoog. Toen ik klein was, hadden we het spelletje "Krokodil met kiespijn", maar daar kon je voelen bij welke tand de bek ging dichtslaan. Hier dus niet.
- Wout kan het spel ook alleen spelen; hij vindt het leuk om de wortels gewoon uit de berg te trekken tot het konijn omhoog springt. 
- het materiaal is stevig; de mandjes vallen niet om, ook al zitten er al 6 wortels in
- het spel oogt mooi. Met zijn grote ogen en zacht lijfje heeft het konijn een ongelofelijke aantrekkingskracht op onze peuter. Eergisteren nam Fien het konijn zelfs als slaapknuffel mee...
- een spelletje duurt maximum 5 à 10 minuten, ideaal dus als dagafsluiter voor het slapengaan of als tussendoortje.

Minpuntjes hebben we tot nu toe nog niet gevonden.

Een aanrader dus! Voor nog meer spelletjes-inspiratie, klik hier...


3 opmerkingen: