maandag 15 december 2014

2014 in 10 beelden

Riet gooide mij het 2014-in-10-beelden-stokje, en ik ving het op. Ondanks het feit dat ik niet graag foto's-met-herkenbare mensen op deel...

Mijn jaar in 10 beelden in willekeurige volgorde.Onze stad organiseerde dit jaar de 10de editie van het geboortebos. Daarbij mogen kindjes die het jaar ervoor geboren werden samen met hun familie een boompje planten. Fien plantte haar veldesdoorn met de hulp van haar papa & broer.

Dit lijkt misschien een gewone kindertekening voor jullie, maar voor mij zegt ze veel over Wout.
Tot vorig jaar was hij ervan overtuigd dat hij niet kon tekenen. En dus deed hij dat ook (bijna) nooit. Nu zit hij bijna dagelijks te tekenen: ventjes, raketten, vliegtuigen, en hier dus Sint en Piet.In april trok ik -na 2 jaar zonder iets van sport- mijn loopschoenen terug aan. Ik liep deze zomer voor het eerst in mijn leven 10 kilometer aan één stuk door. We zijn ondertussen december en het lukt me nog steeds om ongeveer 2 keer in de week te gaan lopen. Zalig! Bovenstaande foto werd genomen tijdens een loopsessie aan zee.Een keislechte foto, maar wel één waar gouden herinneringen aan vasthangen: een uitbundig, meerdaags familiefeest in Portugal, met daaraan een vakantie gekoppeld. Ik geniet nog na...

2014 was het jaar waarin Wout voor het eerst op de skilatten stond. Tijdens een vakantie die veel weghad van een CM-kamp. Een heel tof CM-kamp welteverstaan...

Nu we zo'n vijf jaar in ons huis wonen, beginnen we -letterlijk- de vruchten te plukken van wat we  in onze kleine stadstuin planten. Blauwe bessen, frambozen, tomaten, sla, druiven, rabarber, vijgen, paprika's, appels, peren, ... Locavoren, dat zijn wij!

Ik hou écht van mijn job. Ik voel heel veel voldoening wanneer ik een leerling kan overtuigen dat een chemische reactie geen chinees maar logica is. Dat planten en dieren "zotjes" in elkaar zitten. Op de schoolbanken, maar zeker ook daarnaast: dit jaar kon ik samen met mijn leerlingen onder andere bodem- en visstalen op zee nemen, eicellen uit eierstokken van koeien halen, wilde orchideeën spotten, kamperen vlakbij het enige Nationaal Park van ons land, kijken hoe een muis geopereerd werd in het kader van onderzoek naar trombose, ... En ik leerde met een tractor rijden. Onder de deskundige leiding van één van de leerlingen.

Wout op zijn fiets, Fien in de buggy of op het fietsstoeltje. Uren doorkruisen we op deze manier onze stad. Op weg naar een winkel, de post, of gewoon naar het park om een wandelingetje te maken.

We gingen dit jaar verschillende daagjes naar zee. Altijd lijkt het alsof we in een andere wereld terechtkomen: een ander tijdsbesef, een andere lucht, andere prioriteiten. Pure ontspanning!


Mijn hart in een autootje. Broer & zus. In zelfgemaakte kleertjes.

Conclusie? Het was een goed jaar. Ik wens iedereen zo'n jaren toe...

Ik gooi het stokje door naar Kelly, Liesbeth en An! Vangen dames!

6 opmerkingen:

 1. Chemie zit inderdaad logisch in elkaar, alleen jammer dat mijn leerlingen dat vaak niet doorhebben, hoe ik het hen ook probeer bij te brengen. En in een examenperiode als deze zorgt dat soms voor teleurstellingen, zowel bij mij als bij hen denk ik. Maar ik geef niet op hoor ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel wat raakvlakken. Maar de chemie heeft me in de tijd niet kunnen raken. Ik herinner me nog de kopies van chemische verbindingen rechtstreeks gekopieerd van een transparant, zonder titel of verdere uitleg :(
   Ik ging dan maar voor de 'zustervakken' wiskunde en fysica!
   Maar als ik dan jouw ervaringen lees ... boeiend!

   Verwijderen
 2. Ik lees hier jaar, na jaar, na jaar op blogs en ben er zeker van dat het niet overal en altijd bij iedereen zoveel rozengeur en maneschijn kan zijn, maar hé, het klinkt allemaal zo mooi en vrolijk dat ik er blij van word. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is nu eenmaal leuker om in een jaaroverzicht de frustratiemomenten en baaldagen over te slaan en enkel de positieve dingen te vertellen ;-)

   Verwijderen
 3. Ik neem het stokje graag aan. Maar eerst de laatste verbeterloodjes, rapporten en oudercontact. Volgende week! (An)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ontroerend mooi overzicht : leuk om ervan mee te genieten
  't zeetje is idd pure ontspanning
  moge 2015 evenveel deugddoende momenten brengen

  BeantwoordenVerwijderen