maandag 15 februari 2016

Krokusvakantie = knutselvakantie

"Do more of what you love". Dat is één van de redenen waarom ik na mijn bevallingsverlof nog even voltijds ouderschapsverlof opneem. Hoewel ik mijn werk supergraag doe, ben ik heel dankbaar dat ik nog wat langer kan en mag thuisblijven. Die eerste maanden met een nieuwe baby wil ik voor geen geld van de wereld missen.

En door overdag thuis te zijn, is er tijd. Tijd om te cocoonen met de jongste, tijd om te spelen, tijd om voor te lezen, tijd om zelf een boek te lezen, tijd om te gaan wandelen, tijd om rustig de dag te beginnen, tijd om na school bezig te zijn met de kinderen in plaats van met de was / kook / werk / ... 

En dus ook: tijd om te knutselen. Want ik doe dat gewoon graag, en mijn kinderen ook. En is het het ideale alternatief voor wat we doen in vakanties als we geen grieppatiënten hebben: zoveel mogelijk naar buiten te gaan. Dus werd er deze vakantie geknutseld. Veel geknutseld.

Een peuter en een kleuter hebben een beetje andere vaardigheden. Maar afgezien van het iets kortere concentratievermogen van de peuter was dat niet echt een groot probleem.

Er werden pomponrupsjes-op-wasknijpers gemaakt,


er werd kledij ontworpen met stofrestjes, 


 er werd geschilderd, 


er werden indianenhoeden gemaakt, 


 er werden 10 000 luchtballonnen gekleefd,


en er werd héél veel getekend en gekleurd. 

Het hoeft helemaal niet spectaculair of estethisch verantwoord te zijn. Als we ons maar amuseren. Maar het was best wel een intensieve week ;-)


12 opmerkingen:

 1. super toffe knutsels! Geniet er van!! Onze kersverse 7-jarige knutselde vroeger ook heel graag, maar nu vindt ze dat meestal saai. Hopelijk kunnen jullie er nog veel plezier aan beleven!
  Die kledij met stofrestjes vonden ze hier ook leuk. En gelukkig schilderen ze nog altijd graag.
  Die 10.000 luchtballonnen is goed gevonden. Dat zal de jongste hier ook wel tof vinden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. precies de kleuterklas ;-). Stofrestjeskledij lijkt me inderdaad wel wat. Deden we eigenlijk nog niet...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. groot gelijk! Heel leuke dingen zeg! Begin al spijt te krijgen dat we niet wat meer van dat gedaan hebben hier. Maar acht, binnen 6 weken krijgen we alweer een dubbele kans met de paasvakantie :) En dan nu kinderkes in bed gaan steken...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke ideeën! Ik heb ook een peuter en een kleuter. En ik zie wat dingen om te onthouden.
  Ze hebben toevallig laatst wel allemaal rondjes op papier geplakt, maar dat met die ballonnen is leuk om te onthouden, dan moeten ze iets precieser plakken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo tof! Ik ben niet zo goed in knutselen, maar deze ga ik onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. en tante mieke zal het geweten hebben : de schilderijen hingen uit in het uz gent en ze genoot ervan

  BeantwoordenVerwijderen
 7. LIEFDE SPELLS DIE WERKEN
  Ik geef dit getuigenis aan partners die moeilijke tijden doormaken in hun relaties, want er is een middel om je trauma's te herstellen. Ik kon de pijn die mijn hart plaagt niet beheersen. Ik was gekwetst en in de war. Ik had dringend hulp nodig, deed wat onderzoek op internet en kwam een pagina tegen waar ik zag dat Dr. Egwali, een spellcaster, die helpt geliefden terug te winnen. Ik nam contact met hem op en hij deed speciale gebeden en spreuken voor mij. Tot mijn verbazing kwam mijn man een paar dagen later thuis. Dus we kwamen weer bij elkaar en er was veel liefde, vreugde en vrede in de familie. Bedankt lieve dokter

  Je kunt ook Dr. Egwali, een krachtige spellcaster, gebruiken via whatsapp +2348122948392 of zijn e-mail "Dregwalispellbinder@gmail.com" voor oplossingen.

  Hij helpt ook met:
  * Beheers je geliefde
  * Liefhebber terug
  * Loterijwinst
  * HIV-behandeling
  * Herpeskuur enz..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. baca juga : One Piece
  baca juga : Lambang
  baca juga : One Piece
  baca juga : One Piece
  baca juga : One Piece
  baca juga : One Piece
  baca juga : One Piece
  baca juga : One Piece

  BeantwoordenVerwijderen
 9. صناعة العبوات الزجاجية هي صناعة حيوية ومهمة في عدة قطاعات مثل صناعة المشروبات الكحولية والغازية، والزيوت والمستحضرات الدوائية والتجميلية والعديد من المنتجات الأخرى

  BeantwoordenVerwijderen
 10. يتخذ مصنع يونيفورم امن صناعى من الجودة والأمان أولويته. يستخدم أحدث التقنيات والمواد الخاصة في تصنيع ملابس توفر الحماية الشاملة للعاملين في البيئات الصناعية. تجمع الملابس المصنوعة في هذا المصنع بين القوة والمرونة والراحة، مما يسمح للعاملين بأداء أعمالهم بكفاءة وثقة.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. عملية تكميم المعدة هي إجراء جراحي يهدف إلى تقليل حجم المعدة لتحقيق فقدان الوزن. يتم ذلك عن طريق إزالة جزء صغير من المعدة وتشكيلها بشكل أنحف، مما يقلل من استيعابها للطعام. يعمل هذا الإجراء على تحفيز شعور الشبع بسرعة وتقليل كمية الطعام المتناولة، مما يسهم في فقدان الوزن بشكل فعّال.

  BeantwoordenVerwijderen