donderdag 5 augustus 2010

Experiment & weggevertje!

Tot vorige week heb ik nog nooit durven rondbreien, omdat mij dat een heel gedoe leek met die 4 naalden. Dus toen ik dit

zag liggen in mijn favoriete winkel, wou ik dat absoluut eens uitproberen: een rondbreinaald. Conclusie van dit experiment: het is supergemakkelijk, snel en esthetisch verantwoord, want je ziet geen naden.

Omdat ik te lui ben voor proeflapjes, zette ik meteen een mutsje op voor de zoon. Na vijf rijen had ik al door dat het te klein zou zijn, maar aangezien het bijna evenveel werk was om af te werken als om uit te trekken, maakte ik het mutsje af. Waarna een nieuw opgezet werd voor de zoon.
Het te kleine mutsje wil ik nu weggeven. Tijd dus voor mijn eerste publieke weggevertje. Het is het mutsje onderaan op de foto. Het mutsje is gebreid uit katoen, heeft een omtrek van 40 cm en is dus geschikt voor een baby jonger dan 6 maand of een babypop. Laat gewoon een reactie achter als je het mutsje graag wil, voor je eigen (klein)kinderen of om cadeau te geven. Indien er meerdere kandidaten zouden zijn, laat ik mijn zoon beslissen wie het wordt. Reageren kan tot 15 augustus, daarna krijgt het mutsje zijn bestemming.

4 opmerkingen:

 1. Oh schoon gelukt zeg! Mijn jongens hun hoofdomtrek is al ver boven de 40, dus dat heeft geen zin. Ik heb wel al met 5 naalden gebreid, maar als je goed kijkt, zie je wel waar de overgangen liggen. Dus ik hou dit in m'n achterhoofd voor als ik ooit nog eens rond wil breien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel erg mooi! Ik wil graag meedoen voor mijn 1 van mijn beste vriendinnen, die wordt binnen 3 weken mama!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Venividivixi: het mutsje is voor jouw vriendin! Kan je me een mailtje sturen met je adres? De link naar mijn mail staat hiernaast.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey!
  ik heb onlangs ook zo'n rondbreinaald gekocht, maar weet niet goed hoe ik hiermee aan de slag moet. Kan je mij op weg helpen?
  Veel groetjes en leuke spulletjes op je blog!
  Laura

  BeantwoordenVerwijderen