vrijdag 18 maart 2011

Pastilles

Een tuniek uit het boekje "Naai je eigen (u raadt het al) tuniek".

Dit patroontje heet "Pastilles", en met dit stofje lijkt dat nog niet eens ver gezocht.

Op een kleine 3 uur zat hij in elkaar, deze tuniek. Ik ben zelf heel tevreden met het resultaat. Meestal ben ik zo opgewonden om achter de naaimachine te kunnen zitten, dat ik alles supersnel wil doen, en dan maakt een mens al eens wat schoonheidsfoutjes. Maar in dit geval was ik helemaal zen, met een keurige afwerking tot gevolg.

Conclusie: er volgen zeker nog projecten uit dit boekje. Het is een echte aanrader; het heeft hele mooie foto's en eenvoudige modelletjes. Alle stappen worden met duidelijke tekeningen uitgelegd. Dit jong talent gebruikte hier ook al een patroontje uit dat boekje.

9 opmerkingen:

 1. Mooi hoor ! Waar heb je het stofje gehaald ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Kikaatje: ik kocht het stofje in november 2010 op het stoffenspektakel van Kortrijk, het was een coupon en ook de laatste die ze nog hadden in die stof...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een geslaagde tuniek, dat mag zeker gezegd worden? Ik heb het boekje thuis ook liggen, gekregen met kerst. Zal er dringend eens iets mee moeten doen, zoals zovele andere dingen ... Maar ik kijk uit naar je volgende project ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wow, ik zal precies dat boekje ook eens moeten kopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De stof is geen tricot,hé? Valt dat mee als je bvb beweegt, het niet meerekken van de stof? Voor topjes en tunieken zou ik algauw geneigd zijn om tricot te nemen. Als het goed zit heb ik weer iets bijgeleerd,
  Groeten ,Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Martine: in deze tuniek kan ik mij soepel bewegen, het is wel een modelletje dat ruim valt. Voor een meer aansluitend model zou ik ook eerder tricot gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat boekske is duidelijk populair.
  En terecht, want ziet eens hier hoe schoon.

  BeantwoordenVerwijderen