maandag 23 mei 2011

Aviastor

De cadeautjes blijven hier maar door mijn brievenbus vallen. Ik kreeg dit fantastisch pakje door het geboortegewicht van baby Astor op 16 grammen na te raden.

Maar iets krijgen ter gelegenheid van een geboorte en zelf niets maken, dat vond ik een beetje raar. Aangezien Astors mama zelf naait, wou ik iets breien. Ik zag deze "aviator"-muts enkele maanden geleden op Ravelry en wou ze al langer eens proberen, maar het leek zo ingewikkeld. Tot ik het patroon eens deftig las en het allemaal heel goed bleek mee te vallen.

Ik breide de muts in kobaltblauw, omdat ik vermoed dat de mama van Astor wel houdt van felle kleurtjes. En iets gebreid, dat is meestal voor de winter en dus gebruikte ik een ballon en de tabellen van Kind & Gezin om te schatten hoe groot ik het mutsje moest maken.


En aangezien ik verslaafd ben aan het maken van gehaakte speldjes, kregen zijn twee zussen elk 2 speldjes. In een scheveritszakske.

Die muts, die is zo plezant dat ik ze best nog eens wil maken. Iemand geïnteresseerd in een ruil?

9 opmerkingen:

 1. Ik! Ik heb een bolronde baby en twee linkerhanden wat breien betref! Al heb ik geen idee wat ik in ruil zou kunnen geven...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schattig! Ik heb direct het patroontje afgeprint, ga er mij tijdens mijn komende zwangerschapsverlof ook eens aan wagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooohhh.... die mutskes, die zijn heerlijk om te maken!!!! Prachtig gedaan! (ik heb ze vorige winter ook verschillende keren gemaakt)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Superschattig hoor! Hihi, en ik vind dat snorretje op dat rompertje ook geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. I am afraid I don't understand much of what you write, but I think the balloon pictures are really sweet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik wou er ook es aan beginnen maar snap niets van die engelse uitleg. heb jij missch tips om me op weg te helpen? alvast bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. :( Heb je toevallig dat patroontje van die muts afgeprint of digitaal? Ik zou ze graag willen maken maar de link leidt me naar straatje 404...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Liezzzje: probeer deze eens: http://www.ravelry.com/patterns/library/aviator-hat-3

  BeantwoordenVerwijderen