donderdag 11 augustus 2011

Komkommertijd

Het is hier de laatste tijd een beetje komkommertijd. Er gebeurt echter op dit moment véél achter de schermen, op twee vlakken:
1) Binnenkort start ik met een nieuwe job: spannend! Naast de voorbereidingen daarvoor, moeten op mijn oude job ook nog heel wat zaken in orde gebracht worden. Kwestie van daar met een gerust hart te kunnen vertrekken.
2) De voorbereidingen voor de "Ik recykleer"-14-daagse. Veel kan ik daar nog niet over zeggen, maar het wordt volgens mij heel leuk!

Daarom post ik een project van enkele maanden geleden: een t-shirtje. Toen ik het shirt maakte, was het nog een maatje te groot voor mijn model. Ondertussen past hij er mooi in.

streepjes voor

patroon: ottobre 3/2010 - streepjestricot: stoffenspektakel - boordstof: oude t-shirt

streepjes achter

Als er iets is waar ik een zwak voor heb, dan zijn het wel streepjes...

5 opmerkingen:

 1. Ik ♥ ook van streepjes! Als ik dat ergens in een winkel zie, dan zuigt dat mij precies aan ;-). 't Is alleen niet altijd even flatterend naar 't schijnt als ge geen 4 jaar meer zijt, dus beperk ik mij tegenwoordig vooral tot een streepjes-sokken-garderobe.
  Dit zijn wel héle mooie streepjes! Ik ga tijdens een volgend stoffenspektakel mijn ogen toch ook eens langs de tricot laten glijden daar. Is de kwaliteit goed?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Nele84: in mijn persoonlijk garderobe zijn het ook vooral streepjessokken, maar mijn zoon, die heeft streepjesshirts, -broeken en -truien bij de vleet ;-)
  De kwaliteit van dit stofje is super: 100% katoen en heel zacht. Het was echt het enige niet-roze tricootje in zo'n Hollands kraam. Je moet het daar wel uitzoeken vind ik. 't Was niet supergoedkoop (weet de prijs wel niet meer), maar die supergoedkope tricot is sowieso meestal synthetisch, en daar ben ik geen fan van...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb dus nog nooit met boordstof gewerkt, maar oude t-shirten liggen hier met hopen. Knipt ge dan de randjes af en gebruikt ge die opnieuw of moet ge dat plooien als biais?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Naja: de randjes afknippen is een optie! Maar in dit geval heb ik een ribtricot t-shirt (zo één met dubbele ribbels) gewoon gebruikt als boordstof. Tips over werken met tricot en boordstof kan je hier vinden: http://madebymamasha.blogspot.com/2011/06/de-xy-files-t-shirts-tricot-en.html

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik ben ook een streepjes-gek. en ik draag dat eigenlijk ook veel zelf, jaja, ook t-shirts en vestjes (naast sokken en onderbroeken :)). ik weet niet of dat mij staat of niet... laten we hopen van wel!

  BeantwoordenVerwijderen