zondag 17 juni 2012

Keukenhulp

Mijn zoon, die werkt graag. Hij helpt liever dan dat hij speelt: bij de afwas, bij het koken, bij het tuinieren, het poetsen, ...

Een tweejarige in de keuken, dat geeft soms wel eens vuiligheid. Daarom maakte ik een schort op zijn maat. Ik vond nergens een patroon voor een 2-jarige (zie Spiegelstiksels voor een schort voor 6-10-jarigen), daarom tekende ik de schort uit de losse pols. Indien iemand graag de afmetingen wil, geef een seintje, dan meet ik deze eens na en post ik ze.

schort 

Zelf eten opscheppen, snijden en in je mond steken, ook dat gaat nog niet vlekkeloos bij mijn peuter. Daarom maakte ik 2 mouwslabben, volgens de handleiding van MeisjesmamaEn voor wie mijn zoon kent, is het vast geen verrassing dat hij steevast het rode slabbetje kiest. Niet voor de kleur, wel voor de gehaakte tractor.

12 opmerkingen:

 1. Ja, dan weet je wat je te doen staat hé, nóg een tractor haken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij helpt liever dan dat hij speelt? Hoor ik dat goed? Ge moogt content zijn, met zo ne zoon. En hopen dat dat de komende 20 jaar zo blijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk, zet op het blauwe ook een tractor en hij kan niet meer kiezen dan hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zalig ! Zo'n klein schortje op maat !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mooi, ik waagde me der ook al eens aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk!
  Ik ben ook van plan om 2 schorten te maken voor de kindjes (dochter krijgt in september voor haar verjaardag een houten winkeltje met rood-wit gestreepte stof, dus dacht dat zo'n schortjes er bij wel leuk zouden zijn)
  Voor mijn zoon kan ik het patroon van Spiegelstiksels al gebruiken, is nogal een grote, maar voor mijn dochter zou de 2 jaar wel heel handig zijn, dus als je het ziet zitten om de afmetingen even te melden?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ooh, zo schattig! Waar heb je het gehaakte patroon van de tractor gevonden? Daar zou ik mijne tractorverslaafde zoon een supergroot plezier met doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zelf geïmproviseerd. Zal het ook neerschrijven, samen met de afmetingen van de schort.

   Verwijderen
 8. hartelijk dank voor je inspiratie, je patronen en de kunst van het delen te vermenigvuldigen!
  liefs chuen )D

  BeantwoordenVerwijderen