donderdag 27 september 2012

Villa Lisa recykleert!

Lies is een chaotische mama van 2 dochters en een zoon die houdt van verhalen, kleur, handwerk en vintage. Ze wil altijd wel weer iets nieuws proberen en in het weekend vind je ze meestal op één of ander rommelmarktje. 

Recykleren doet ze omdat ze helemaal door de knieën gaat voor dat ene stofje of een oud meubelstuk dat ze vindt op een rommelmarktje, in de kringwinkel of in de kelder van haar moeder.  Of om de herinneringen en verhalen die aan een kledingstuk of meubel kleven en ze het niet over haar hart krijgt om het weg te doen. Ze houdt van dingen die al een leven gehad hebben, dingen met een ziel. Bovendien is ze van mening dat je met een gerecycleerd kledingstuk of meubelstuk echt iets origineels hebt waar je een eigen twist aan kan geven.

Voor het recycleerproject verzamelde ze "fleece-stof". Moeilijk om gewoon weg te gooien: warm, zacht én stevig tegelijk, dus kan het zeker nog een tweede leven aanvatten in een andere vorm.
Ze zocht alle te klein geworden fleece-vestjes van de kinderen bij elkaar, de kapotte exemplaren, sjaals en dekentjes uit fleece die niet meer gebruikt worden, fleece-restjes van dekens die ze ooit maakte. In een mum van tijd had ze een hele wasmand vol fleece bij elkaar.  Daaruit knipte ze allemaal lapjes...
 
 
 ... die ze terug aan elkaar stikte tot een lappendeken!
 
 
Benieuwd naar hoe groot het werd? Klik snel hier!

Bedankt Lies, voor je gezellige bijdrage!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten