woensdag 31 december 2014

4 stukjes van mezelf (en een handleiding)

Ik probeer het elk jaar te doen: een stukje van mezelf onder de kerstboom leggen. Dit jaar lagen er 4 zelfgemaakte cadeautjes onder de dennentakken.

Voor Wout: een gerecykleerde Wickie-de-viking-t-shirt. De kleuren zijn niet helemaal zoals de Studio 100-Wickie, en daar zijn twee redenen voor: Wout had zelf aangegeven dat hij geen paarse mouwen wou én ik had meer grijze recykleerstoffen dan blauwe. Artistieke vrijheid, heet dat dan.

Een project waar heel wat uurtjes in gekropen zijn, ondanks de eenvoudige werkwijze (zie onder). Maar net als bij alle andere verkleedkledij die ik maakte, werd het aantal maak-uren al ruim overschreden door het aantal verkleed-uren.



Voor Fien: een dekentje voor haar popjes uit een stofrestje en een gerecykleerde hemdsmouw.


Voor mijn oudste zus: een babymutsje voor haar eerste kindje (met als voering een gerecykleerde t-shirt), gemaakt volgens dit gratis patroontje.


Voor mijn jongste zus: een pennenzak -op aanvraag- met stofjes die zij uit mijn collectie koos. Ik gebruikte daarvoor deze methode.




Voor wie het interesseert: een korte handleiding voor het Wickie-de-viking-shirt:
- knip freestyle een 50-tal schildvormige lapjes (ongeveer 10 cm breed en 10 cm hoog) uit oude broekspijpen, rokken, kleedjes ... Uit je stoffenvoorraad kan ook natuurlijk, maar zoals jullie weten wordt hier graag gerecykleerd.
- overlock alle lapjes - deze stap hoeft niet maar ik hou de verkleedkleren graag wasbaar: een must bij de frequentie waaraan die hier worden gedragen
- stik de lapjes dakpansgewijs op een -bij voorkeur gerecykleerd- t-shirt 
- klaar!


 Ik wens jullie allen een spetterend eindejaar en een creatief en knallend 2015!

6 opmerkingen:

  1. Mooi gemaakt! En zoveel meer waard dan cadeautjes uit de winkel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie projecten, dat waren vast blije ontvangers.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. en ma zag dat het goed was

    BeantwoordenVerwijderen
  4. best wel stoer zo een viking in huis.... hier ook wat zelfgemaakt onder de boom...

    http://mumendemiekes.blogspot.be/

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heel fijn, die zelfgemaakte cadeautjes! En die vinking, die wordt gepind en zal waarschijnlijk binnen enkele weken vanonder de machine rollen! Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen