maandag 15 juni 2015

De gerecykleerde Ishi - Ishi Blog Tour


U zag haar waarschijnlijk al passeren in blogland: het Ishi-jurkje, ontworpen door An van Straight Grain. Ook ik mag meespelen in de blogtour van Ans laatste nieuwe geesteskind.


Today I'm participating in the blog tour of the Ishi dress by Straight Grain.


De denkfase was bij dit project langer dan de uitwerkfase, aangezien ik niet direct wist welke stofjes ik zou combineren en welke versie van de jurk ik zou maken - gezien de veelzijdigheid van het patroon.

The most challenging part of sewing this dress, was choosing the fabrics.


Mijn eerste Ishi-plan was er eentje waarin een stukje kant van een gordijn in het voorpand zou worden verwerkt. Maar toen zag ik bij Kaatjenaaisels dat de kans op onvoorziene gaten in kant bij kinderen redelijk groot is. Dus dat plan hou ik voor wanneer mijn (wilde) dochter wat ouder is ;-)

As I am a big fan of upcycling used clothes, I dove into my pile of upcycling material, and went for a combination of lilac, navy and florals.  


En toen kreeg ik het idee om een volledig gerecykleerde Ishi te maken. Ik ging door mijn "te recykleren"-stapel en probeerde verschillende opties. Uiteindelijk viste ik er een lila jurkje, een bloemenjurkje en een blauw hemd uit.Na wat puzzelwerk bleek dat de stofstukken van het blauwe hemd niet groot genoeg waren voor de maat 2 jaar die ik wou maken. Gelukkig had ik nog een (kapotte en veel te grote) donkerblauwe broek. En daar kreeg ik nét korte mouwen en het voor- en achterpand uit, op voorwaarde dat ik de versie met blinde rits zou maken. Recykleren is altijd een beetje puzzelen ;-)


I ended up with an Ishi in which only the zipper and thread are new. The sewing went very well, thanks to the detailled instructions and figures An made.Het naaien zelf ging heel vlot. Ik maakte maat 2 jaar voor mijn 23-maander, bewust wat op de groei, omdat ik donkere kleuren toch meer met herfst associeer (hoor mij eens, de zomer moet nog komen). Vandaar dat het jurkje er op dit moment op mijn model nog wat te groot uitziet.
I made the dress a little too big on purpose, as I associate navy blue with autumn (even though summer has not started yet here in Belgium).


Bedankt An, dat ik mocht deelnemen aan je blogtour van dit fantastische patroon!

Thanks An, for letting me participate in the blogtour of your amazing pattern!
 
ishitour button

13 opmerkingen:

 1. Wat een mooi jurkje is het geworden en wat staat ie geweldig leuk!
  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige en bijzondere Ishi. Niet te geloven dat je dit uit gerecycleerde stoffen maakte. Heel veel dank voor de mooie jurk en fijne blog post!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eenn prachig puzzeltje, deze Ishi, ik ben fan, kunnen we stemmen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Uw model is wel schattig in dat kleedje. Mooi gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een hele mooie! Er ligt er hier ook 1 geknipt maar van nieuwe stof, recykleren lijkt me echter ideaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig puzzelwerk. Absoluut één van mijn favoriete Ishi's tot nu toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nog mooier in een ecycleer-versie ! Absoluut ! Zo'n mooie combinatie !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gorgeous dress! How lucky to have three things in colours that go so well together! Perfect.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat is een heel leuk jurkje geworden. Knap staaltje recykleer werk ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo tof gedaan! We like recycleren!

  BeantwoordenVerwijderen