donderdag 21 januari 2016

6 - UWYH

Mijn oudste kind wordt morgen 6, ik kan dat bijna niet geloven... Gisteren mocht hij voor het eerst een feestje geven voor enkele vriendjes en vriendinnetjes van zijn school. Een feestje met 6 kleuters, dat deed mijn jeugdbewegingleidstershart sneller slaan. 

Op Pinterest vind je heel wat superideeën voor decoratie, taarten, knutselactiviteiten, spelletjes, ... Maar door het koude weer en het feit dat ik liever wat cocoon met de baby dan enkele winkels af te schuimen voor materiaal, ging ik voor een UWYH-feestje (use what you have). 

"Ik lust enkel cake die wij zelf bakken" zegt de zoon altijd, en dus maakte ik een gemarmerde basiscake, uit mijn jaren '70 editie van het boerinnenbondkookboek. Wij zijn hier ook niet zot van gekleurde suikerglazuur of marsepein, en ik was dus blij dat ik op mijn Party-Pinterestbord deze taart terugvond.


Chocoladeglazuur, dat kan ik nog net maken en hier in huis hebben we genoeg Lego-bouwvoertuigen.


Terwijl ik de bouwput vulde met Maltesers, cakekruimels en chocoladekorrels ...


... metselde de zoon een muurtje met Twix, Mars en Snickers-bakstenen en choco als cement. 


Mijn kinderen zijn enorme fruiteters, en op een feestje geef ik dus graag ook wat fruit.


Ik ging eerst een klassieke isomo-bol-vol-prikkers maken, maar toen viel het mij op dat een houten brochette-stokje precies in de handen van een Lego-ventje past. Met een vrolijke fruitparade als resultaat.


Tips voor wie het ook wil proberen:
- de stokjes met een ideale diameter voor Lego-handjes kocht ik ooit bij Delhaize
- als het het stokje achteraan vastklemt in de hand van het achterste Lego-mannetje, kan je het gewoon op het hand van het voorste Lego-mannetje laten rusten.

Qua activiteiten was er een schattenjacht, waarbij ze een muziekpak vonden. Daarin zaten opdrachtjes, en daarbij viel mij op dat ook de eenvoudige spelletjes erg succesvol waren ("Joepie, we mogen verstoppertje spelen", "Yes, tekenen!").

Eén van de opdrachten groeide -onbedoeld- uit tot een echt succesnummer. De oorspronkelijke opdracht was: "Maak een brug met Duplo waar je zelf onder kan". De brug die ze eerst bouwden was redelijk ruim, en de kinderen kwamen op het idee om hem telkens wat kleiner te maken en te kijken of ze er nog onderdoor zouden kunnen. Spanning en hilariteit, deze Duplo-limbo!


Ze mochten ook een gezicht tekenen op een papier met een gaatje in, waar achteraf een lolly werd tussengestoken. Een losse interpretatie van deze pin.


En op het laatste deden we nog een spelletje in het donker, met lichtstaafjes en ballonnen (allebei overschotjes van eerdere feestjes), geïnspireerd op deze pin. Alleen kon ik daar geen deftige foto's van trekken ;-)


In de klas trakteert hij morgen met een trein à la Villa Speelmama, en voor degenen met een melk- of suikervrij dieet maak ik fruitdolfijnen. Kortom: leve Pinterest!

Update: (nachtelijke) foto's van de klastraktaties


27 opmerkingen:

 1. Die taart is de max, ik denk dat ik zelfs voor de elfde verjaardag van de zoon nog zou scoren met deze taart! Bedankt voor het delen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mega taart, mega fruit brochettes, mega feestje, zo te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super! Je zou zo weer een kind willen zijn. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een geweldige taart! (En nu heb ik ook goesting in Maltesers!)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat zag er een heerlijk feesttent! Ik heb gelijk zowat elke foto uit deze post gepind, samen met de helft van je party pinterest bord. Fantastisch! Bedankt om te delen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. * dat zag er een heerlijk feestje uit* boe voor auto correct...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oooh bedankt voor de inspiratie, net wat ik nodig had voor mijn bijna vierjarige!

  Http://tussensoepenpatatten.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd!
  Wat een mooie dingen heb je gemaakt! Heel leuk.
  Een heerlijk feestje. Het hoeft niet zo ingewikkeld te zijn hè?
  Mocht je nog inspiratie zoeken voor een volgend feestje: Wij timmerden een vliegtuig op het feestje van zoonlief en het jaar daarvoor deden we voetbalspelletjes (zie: http://by-ik.blogspot.nl/search/label/kinderfeestje).
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die ingewikkelde en tot in de puntjes gestylede kinderfeestjes, ik ben daar zo niet voor. Van dit daarentegen ben ik superfan! Eenvoudig en origineel, net wat kindjes het liefste hebben. Die dolfijnen vind ik echt een tof idee, dat is te onthouden voor in de kleuterklas!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Chocolade is zo veel lekkerder dan glazuur of marsepein. Ik riep al eerder driewerf hoera voor Lego feestjes. Dit voert me in gedachten terug naar de kinderfeestjes die we voor onze kroost ooit in elkaar boxten (lego, ruimte, cowboy, cirkus..) dat ging gepaard met aangepaste kledij, themaspelletjes, veel vrienden die kwamen helpen...dolle pret en tonnen fijne herinneringen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wow, met voorsprong de coolste taart die ik ooit heb gezien! En hoe "thoughtful" om ook een optie zonder suiker en melk te voorzien voor in de klas.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo'n prachtige bouwtaart zou ik al bijna niet durven aansnijden !

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Bedankt allemaal voor de fijne reacties!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wauw! Zo mooi allemaal! Die taart is echt de max, super cool! En dan dat muurtje.
  Die lego-fruitdragers, zo origineel! Je moet er maar opkomen, tof!
  Een mooie trein, dank je wel voor de vermelding! En zo lief dat je de allergie-kindjes niet vergeet met zo'n mooie dolfijntraktatie!
  De mooiste foto is die in het donker met de lichtstaafjes, echt kunstig!
  Dat zag er een super tof feestje uit, dat heb je weer mooi in elkaar gestoken! Nog een late proficiat aan de jarige en ook aan de super mama!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. LIEFDE SPELLS DIE WERKEN
  Ik geef dit getuigenis aan partners die moeilijke tijden doormaken in hun relaties, want er is een middel om je trauma's te herstellen. Ik kon de pijn die mijn hart plaagt niet beheersen. Ik was gekwetst en in de war. Ik had dringend hulp nodig, deed wat onderzoek op internet en kwam een pagina tegen waar ik zag dat Dr. Egwali, een spellcaster, die helpt geliefden terug te winnen. Ik nam contact met hem op en hij deed speciale gebeden en spreuken voor mij. Tot mijn verbazing kwam mijn man een paar dagen later thuis. Dus we kwamen weer bij elkaar en er was veel liefde, vreugde en vrede in de familie. Bedankt lieve dokter

  Je kunt ook Dr. Egwali, een krachtige spellcaster, gebruiken via whatsapp +2348122948392 of zijn e-mail "Dregwalispellbinder@gmail.com" voor oplossingen.

  Hij helpt ook met:
  * Beheers je geliefde
  * Liefhebber terug
  * Loterijwinst
  * HIV-behandeling
  * Herpeskuur enz..

  BeantwoordenVerwijderen
 16. HOW I GOT MY EX HUSBAND BACK WITH THE HELP OF REAL AND EFFECTIVE SPELL FROM DR Owo. I never thought I will smile again, My husband left me with two kids for 5 year, All effort to bring him back failed I thought I'm not going to see him again not until I met a lady called Lisa who told me about a spell caster called Dr Owo , She gave me his contact: drowoherbs@gmail.com I contacted him and he assured me that within 48hours my husband will come back to me, In less than 48hours my husband came back started begging for forgiveness saying it is the devils work, so I'm still surprise till now about this miracle, i couldn't conceive but as soon as the priest pray for me, i became pregnant and gave birth to my third child, My heart is filled up of happiness to share my life marriage and relationship story with you over here. If you need any assistance from him you can contact him via: drowoherbs@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen