donderdag 21 november 2013

An recykleert!

Onze vierde gast is An. Eén van de vier Paspelpoezen en mama van twee zoontjes. Ze naait  al ongeveer 7 jaar en kan daar nog steeds haar creatief ei in kwijt.
Ze houdt van tweedehandsspullen, en in het dagelijkse leven recycleert ze ook vaak: huisraad, meubels, kleren voor zichzelf en de kinderen, ...  Bovendien is de zoektocht naar originele tweedehandsstukken ook leuk: in kringwinkels, op rommelmarkten en op het net. An vindt het een tof idee dat je spullen een tweede leven kan geven, in plaats van dingen weg te gooien en steeds opnieuw te produceren. Een stripverhaal dat je tweedehands koopt is toch even goed als een nieuw? En het is ook nog eens leuk meegenomen dat je wat minder betaalt.
Ze noemt zichzelf "geen naai-recykleerder in hart en nieren",  omdat ze ook veel met nieuwe stoffen werkt. Maar toch houdt ze altijd haar ogen open in de kringwinkel, op zoek naar bruikbare spullen, die haar uitdagen om creatief te zijn. En we kunnen allemaal getuigen dat het resultaat daarvan al meermaals erg geslaagd is. 
An ging aan de slag met deze broek en een idee.
Het originele idee is tijdens het maken zelf nog helemaal veranderd; de rode accenten getuigen hiervan. Dat is het leuke aan recykleren: het materiaal dwingt je om creatief te werk te gaan en buiten de lijntjes te denken. 
 
Benieuwd naar het eindproduct? Klik dan snel hier!

Bedankt An!

2 opmerkingen:

  1. Geweldig leuk zijn de recykleer projecten die je hier deelt! Ik heb vandaag de knuffel gedeeld die ik gerecykleerd heb uit een xxl nicky vest en een roze badstoffen uhm ding voor na het douchen ;) en kussenvulling van een kussentje dat iemand eens wegdeed. Allemaal spullen die anderen wegdeden en waar ik iets nieuws van maakte :D.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je voor het delen van deze toffe projecten!

    BeantwoordenVerwijderen