vrijdag 29 november 2013

Ik recykleer... een hemd en een trui!

Niet alleen de dochter, maar ook de zoon kreeg een "nieuwe" outfit, ter gelegenheid van de recykleren-14-daagse.

Dit hemd lag al een tijdje in mijn te-recykleren-collectie. Het is een soort lichte jeansstof, en dat materiaal deed me direct denken aan een broek.
 

Het hemd was dan wel een mannenhemd, maar zo breed was het nu ook niet, dus moest ik op zoek naar een smal broekpatroontje. Het werd de Pencil Stripe, uit Home Made Mini Couture.

 

Ik maakte maat 4 jaar; een 5 jaar kreeg ik qua lengte niet uit het hemd. Maar kijk, die lengte is ideaal. Ik werkte de broek af met een valse gulp, paspelband in de achterkant en aan de zakjes.Ook de trui is een recykleerd exemplaar (al vergat ik er een voor-foto van te nemen). Ooit was hij veel groter, en eigendom van mijn wederhelft. Maar een wasbeurt in een verkeerd programma zorgde voor een trui waar geen volwassen man meer inkon. Dus werd het een kindertrui. Ik legde de patroondelen van de kaptrui (zonder kap) uit Stof voor durf-het-zelvers op de gekrompen trui, knipte en zette dan alles terug aan elkaar. Meer uitleg nodig? Oon deed het mij al eens voor.


Ik had nog allerlei wilde plannen om de trui te upgraden met vilt- of borduurwerk, maar hij lag zo afgewerkt al meer dan een half jaar in mijn "to do" bak. En uiteindelijk is er niets mis met een blanco trui, toch? 

Enige nadeel? "Mama, die trui kriebelt mij!"

PS: Vergeet niet je gerecykleerde projecten op te laden in de Flickr-pool!

14 opmerkingen:

 1. echt schoon! En die Wout is een een fotomodel in spé ze ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tof! Heb je wel een open tailleband gemaakt? Hier zit ik ook op te dubben met mijn eerste "Jacob"...

  @foto's uploaden, dit is super makkelijk als je foto's al in Flickr staan! Dan hoef je ze alleen nog maar te delen met de groep. (Net gedaan, haha, ik was het ook nog vergeten.)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De taille band is gesloten; die knop is versiering. Wout vindt enkel een rekker achteraan het makkelijkste om aan en uit te doen...

   Verwijderen
 3. Dju een kriebeltrui, die blijven hier onherroepelijk in de kast liggen! Hopelijk daar niet, want trui en broek zijn uiterst geslaagd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel erg geslaags recycleerwerk! Mooie broek!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie broek zeg! Geweldig. Mooie kleur.
  En dat truitje is ook mooi. Heb ik zelf ook geprobeerd met een gebreide trui maar lichtelijk mislukt....zal er vandaag of morgen weleens over loggen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Schoontje, misschien moet ik dat patroontje ook eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen