zaterdag 23 november 2013

Ik recykleer... nog meer schorten!


Na de schort van ons moe, stortte ik mij op enkele schorten van ons bomma. Ik weet niet hoe ze het deed, maar haar exemplaren zijn vlekkeloos. En twee schorten zonder vlekken, die bevatten véél bruikbare stof.


Genoeg voor twee kussenslopen. In dit geval voor een borstvoedingskussen. Hoewel je overal borstvoeding kan geven, zit ik daarvoor toch nog het liefst in mijn zetel, met een goed kussen onder mijn arm. Géén echt borstvoedingskussen, want daar kan ik geen weg mee, maar wel een stevig en dik hoofdkussen.


schortkussen blauw roze

Ik maakte van elke schort een hoes, en baseerde me daarvoor op het principe van de Mina Dotter-kussensloop (evenwel met aangepaste afmetingen).


schort kussen kleurtjes

Het kussen zelf is ook een afdankertje: een hoofdkussen waarvan de nekrol was versleten, maar het kussen zelf nog niet. Die nekrol kon je er echter gewoon afritsen.


En kijk, toen had ik nog wat stof over voor twee slabben. Met aan de achterkant nieuwe-maar-wel-20-à-30-jaar-oude-badstof vanop mijn bomma's zolder. De allerlaatste restjes schort, die zullen nog worden gebruikt voor enkele zakjes of restjes-vlaggenlijnen.


schortslabben

Ik twijfel soms eindeloos wat ik met een kledingstuk wil doen, zeker als er sentimentele waarde aan vast hangt. Ook dus in dit geval. Maar nu de slopen en slabbetjes gemaakt zijn, en ik ze constant gebruik, ben ik blij dat de schorten deze bestemming kregen...

17 opmerkingen:

 1. Zo leuk weeral!! Geweldig dat je je oma's zo toch elke dag een beetje in huis hebt !! Mooi gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Opwerken tot het laatste restje, daar kan ik ook zo van genieten, en dan overal heel fleurig de bomma tegenkomen :). Ik vond een gewoon kussen ook het meest comfortabel voor de borstvoeding.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Supermooi! 't Zijn echt prachtige stofjes. Ik vraag me alleen af of die stof niet synthetisch is? De schorten die ik hier heb liggen uit de kringloopwinkel zijn vaak zo wat plastiekerig. En dat lijkt me niet zo fijn voor een kussen. (An)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De felgekleurde bloemenstof is 100% katoen, de blauw-roze inderdaad niet helemaal (ze voelt wel zacht aan). Maar aangezien het kussen niet wordt gebruikt om op te slapen vond ik dat niet zo'n probleem. Ik heb nog enkele schorten liggen die zoals je zegt heel plastiekerig aanvoelen, maar die kwamen dus niet in aanmerking voor dit project...

   Verwijderen
 4. Die gekleurde bloemetjes zouden het ook als "nieuwe" stof goed doen. Hoera voor de vlekkeloze bommaschorten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat goed gedaan!!!
  heel erg leuk geworden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. weerom zeer mooi verwerkt ; zelfs pa keek vol bewondering naar je foto's vh recycleerproject (je gebruikte maar één schort, het ander gebruikte stuk was een zomerslaapkleedje van bomma, dat ze waarschijnlijk nooit aangedaan heeft, maar ze had graag wat "reserve" in huis in geval van een ziekenhuisopname....)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, dat verklaart waarom het 100% katoen is en er geen vlekken op staan ;-)

   Verwijderen
 7. Super hoe zo'n onflaterende bommaschorten zo mooi verwerkt kunnen worden. Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk hoor!! Herkenbaar ook, ik zat gisteren nog met rompertjes in mijn handen om te verknippen, maar het lukte gewoon niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. moh zeg ! Da'k daar nog niet opgekomen ben ! zo schoon !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh wat leuk dat je op deze manier Bomma weer bij je hebt, tijdens het voeden van je kleine en ook nog eens als slab.
  En als de borstvoeden tijd over is kun je natuurlijk nog altijd de kussenslopen recykleren ;).
  Leuk dat je even een berichtje hebt achtergelaten bij mijn gerecykleerde knuffel, warme groetjes van Susan

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mijn bonneke heeft ook een heerlijkmooie schort. Nu ze naar een rusthuis is, en we mogen zeggen wat we graag uit haar appartementje hebben, moet ik die "soepjurk" misschien ook maar vragen!

  BeantwoordenVerwijderen