donderdag 20 november 2014

Ik recykleer... enkele t-shirts en een leggingHopelijk konden onze recykleergasten jullie al wat inspiratie geven. In de Flickr-pool kwamen alleszins al enkele recykleerprojecten bij. Voeg zeker ook jouw creaties toe!

Vandaag krijgen jullie van mij ook een recykleerproject. 


T-shirts zijn altijd een dankbare grondstof voor recykleerprojecten: 100% katoen, een herbruikbare zoom, en talloze combinatiemogelijkheden. Ik maakte van enkele t-shirts (en ook een legging) slaapgoed voor de kinderen. 

 

Het bovenstuk van de pyjama voor Wout knipte ik uit 2 t-shirts van mijn zus. Dat moest, want mijn zus heeft maat XS: leuk voor haar maar recykleergewijs niet zo handig door de beperkte stofhoeveelheid. Op de grijze stof tekende ik met textielstift (Hema) willekeurige stippen. Een tip voor wie het ook wil proberen: strijk de tekening die je maakt, want anders verdwijnt ze onherroepelijk in de was...

De legging knipte ik uit een legging - ook gedoneerd door mijn zus. De patroontjes van t-shirt en legging komen uit Ottobre 6/12.


Voor Fien maakte ik een (zomer)slaapkleedje, volgens het Speedy Girl-patroontje uit Ottobre 3/13. Dat jurkje is hier echt een topper: snel, makkelijk én met een mooie pasvorm. Dit is al mijn vijfde exemplaar. Als grondstof gebruikte ik een witte t-shirt van mij waar ter hoogte van mijn boezem een onuitwasbare vlek zat, en enkele restjes van dit eerdere recykleerproject


Tot vanavond, voor onze vierde gast!

14 opmerkingen:

 1. Leuk hoor. Weet jij trouwens waarom je bepaalde foto's niet ziet in de Flickrpool als je niet bent ingelogd (ik ken Flickr niet zo goed), maar wel als je bent ingelogd? Mijn foto's zijn bijvoorbeeld niet zichtbaar als je niet ben ingelogd, maar die van jou wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zou het iets met de privacy-instellingen kunnen te maken hebben? Misschien dat enkel familie en vrienden toegang krijgen? Ik geef al mijn foto's de status "public"... Kijk je dat eens na voor jouw foto's?

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. Ik heb het al gevonden, ik heb een nieuwe account aangemaakt voor mijn blog en de staff van Flickr will dan eerst controleren of mijn fotos wel veilig zijn :) Dus over een tijdje zouden ze pas opduiken.

   Verwijderen
 2. Wat een schatje, vooral dat slaapshirtje dan! De andere is stoer natuurlijk, leuk extraatje met de stippen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo tof alweer! Pyjama's dat al aan een tweede leven beginnen, dat zijn de beste!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooh ik heb hier al zoveer leuke projecten zien passeren dat ik écht zin heb om ook eens zoiets te proberen met wat er in mijn doos voor de geefwinkel zit. Als het lukt, zwier ik het mee in de pool en lees je het op ktoblogt.wordpress.com!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schattig, echt een geslaagd recykleerproject!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. mooi gemaakt! Vooral de pyama vind ik geslaagd. Ik moet zeker eens overwegen ook iets uit m'n oude kleding te maken. Ik heb alvast het voordeel geen XS te hebben :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat zullen je kinderen lekker slapen! Knap dat je nog iets uit een XS shirt hebt gekregen!!

  BeantwoordenVerwijderen