woensdag 26 november 2014

Maartje recykleert!

Onze gast vandaag is Maartje, van de blog Huisje Boompje Boefjes. Maartje heeft sinds 2012 de naaimicrobe te pakken, en naait vooral voor haar jongens (4 en 2). Ze vindt het leuk dat ze hen op die manier kleding kan laten dragen die nét even anders is en niet te kopen.

Maartje inspireert mij niet alleen op het vlak van jongenskledij, ze maakt ook voor zichzelf hele leuke dingen. Heel vaak op basis van gerecykleerde materialen.

Het grootste deel van Maartjes stoffenvoorraad bestaat dan ook uit oude kleding. Ze vindt het zonde om deze zomaar weg te gooien, want vaak is het nog heel bruikbaar. Uit een broek van een volwassene is bijvoorbeeld heel goed een kinderbroek te knippen. Ze werkt ook veel met tricot en oude t-shirts zijn perfect om te hergebruiken. Als de kleuren iets minder mooi geworden zijn biedt een verfbadje altijd uitkomst. Het geeft een kick om van iets ouds wat een ander in de vuilnisbak zou hebben gegooid weer een nieuw kledingstuk te maken. Voordeel is ook dat het niet zo’n ramp is als er eens iets mis gaat. Je hebt dan geen mooie net aangeschafte stof verknipt.

Via de lokale gordijnenwinkel van haar ouders krijgt Maartje eens in de zoveel tijd hun oude gordijnstalen van collecties die niet meer worden verkocht. Voor de recykleer-14-daagse ging ze aan de slag met enkele van deze gordijnstalen...


... en maakte daarmee een rokje.


Benieuwd naar het volledige Sound-of Music-verhaal? Klik dan hier!

Bedankt voor je bijdrage Maartje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten