woensdag 15 juni 2011

Bolletjes op een stokje

We kochten vorige week een grote parasol voor op ons terras, zo'n model dat véél schaduw geeft, maar wel te groot is om in je tuinhuis op te bergen. Een hoes zat er niet bij, dus om hem te beschermen tegen vuil & nattigheid, ging ik aan de slag met 2 meter geplastificeerde stof uit IKEA.


Die 2 meter, dat was ruim voldoende om de parasol in opgeplooide toestand van boven tot onder in bolletjes te hullen. En dat in 10 minuten!

Nu heb ik dus werkelijk de hipste parasolhoes van 't straat! En een contente vent, want die is vooral fan van mijn hobby's wanneer ik er een praktisch probleem mee kan oplossen.

11 opmerkingen:

 1. Ik vraag me vooral af: hoe krijg je dat daar dan over? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is het echt zo snel en makkelijk klaar? Tips mss? (vooral voor het bepalen vd maten)

  Dan moet ik het zeker ook eens proberen want ook hier een parasol zonder hoes die we -met een schamelig- koordje vastbinden zodat hij niet open kan waaien bij stormweer. Zo'n hoes zou idd een veel beter alternatief zijn.

  En dan kan die vervelende kartonnen doos (die langs beiden uiteinden opengescheurd is en dus nog maar weinig nut heeft) ook van 't zolder verdwijnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Riet: de parasol is uit aluminium, dus hij is heel makkelijk halverwege eraf te halen, waarna we de hoes er gewoon over schuiven. Daarna parasol terug op de paal, en verder naar beneden schuiven.
  Dat lijkt misschien omslachtig, maar ik doe er minder lang over dan dit nu hier te typen.
  Ik had eigenlijk een constructie met een rits of velcro in gedachten, maar zag dat de gekochte hoes bij mijn schoonbroer en -zus dat ook niet had. En aangezien ik momenteel geen tijd te over heb, ging ik voor de snelle & makkelijke oplossing ;-) Moest het een houten parasol zijn, zou ik wel voor een rits / velcro oplossing gegaan zijn!

  @ Trien: 't was eigenlijk gewoon op 't zicht, dus precieze afmetingen heb ik niet. Ik kan u wel vertellen dat ik van de Ikea-stof 2 stroken van 8 bollekes gebruikte, die ik eerst aan elkaar (korte kant) stikte, om daarna de lange kant in 1 keer door te stikken. Daarna enkel nog de bovenkant toestikken en klaar! Die breedte van 8 bollekes is net gepast om te hoes er vlot over te krijgen zonder teveel overschot te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad: de mooiste zonneparasol-hoes: die pronkt in jouw tuin! Heel schoon en een leuk stofje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. awel, op zo'n momenten is mijn wederhelft ook akkoord met mijn hobby ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. PS... ben je toevallig dat stofje gaan kopen in de Ikea in Gent? Want toen ik enige tijd geleden daar was, was er een vrouw die behoorlijk wat moest hebben van dat zwartbollekesstofke...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Trien: ja, dat zou kunnen! 't Was op 11 juni; ik had examen in de voormiddag en in de namiddag wou ik mij absoluut gaan uitleven in de Ikea ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super idee, en een goeie reden om nog eens langs de Ikea te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mag ik schaamtelijk toegeven dat ik zomaar zonder te vragen je ideetje heb gepikt :O .... en ook een bolletjesparasolovertrek heb gemaakt?!
  Ik hoop dat je dat niet erg vind?

  En ja hoor, ook ik heb het in een 10 minuutjes geklaard. Vanonder zelfs niet eens omgestikt maar gewoon met een kartelschaar geknipt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @ Trien: geen probleem hoor, dat is juist één van de bedoelingen van deze blog: mensen ideeën geven! Ben superbenieuwd naar jouw exemplaar; zet je een foto op je blog?
  Ik stikte de onderkant ook niet door; heb wel geen kartelschaar en knipte dus met een gewone schaar. De parasolhoes doet al een maand zeer goed dienst; een beetje te goed, met al die regen...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb wat fotootjes op men blogje gezet.

  Die van mij is wel een stuk korter. Ik heb nochtans ook 2 meter gekocht. Maar ik heb niet met 2 stroken gewerkt, gewoon 2 meter lengte en qua breedte een 80 cm (of iets meer), dubbelgeplooid, vanboven gestikt, opzij de lange zijde naar beneden gestikt, onderaan afgewerkt met kartelschaar en klaar.

  Nadien wel de top nog met 2 schuine kanten afgewerkt zodat die 2 tippen niet zo uitstaken.(een boog kon ook maar ik kan niet zo goed stikken in een bocht haha)

  BeantwoordenVerwijderen