zondag 5 juni 2011

Streepjes & ruitjes

Na de speelbroekjes maakte ik een paar broekjes waarmee de zoon ook op straat mag komen.

Een katoenen ruitjesshort (dat stofje zag u ook hier al eens)...


... en een rood-wit gestreepte short in een soort stretchy-jeansstof. Echt een ideaal stofje voor een kinderbroek, want door de rek die erin zit, kan hij er heel makkelijk in bewegen.

Soms vraag ik mij af of ze niet te circus-achtig is, maar de man des huizes (zéér kritisch op het vlak van zelfgemaakte kleren en mijn referentie bij twijfelgevallen) vindt alvast van niet.

Beide shorten hebben een valse spriet en zijn nog eens doorstikt op de naden, zodat ze er "echter" uitzien. Ze zijn gebaseerd op patroon 6 uit de Knippie van april / mei 2011, ik kortte ze wel wat in zodat ze op shortlengte kwamen.

En met deze twee broeken overtreft het aantal zelfgemaakte shorts (6) in de kleerkast van mijn zoon het aantal gekochte shorts (4). Wie weet ga ik volgend jaar wel voor de 10-0?

5 opmerkingen:

 1. Ik ben heel erg fan van de streepjesversie, die ziet er erg 'uitdewinkel' uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. go, go, ik supporter voor self-made!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja die streepjes zijn mooi! en mijn zoontjes kunnen nog in al hun shorts van vorig jaar, dus de balans zelfgemaakt-gekocht is heel erg uit balans aangezien ik vorig jaar nog niet naaide, kan ik volgend jaar alleen maar verbeteren :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo schattig jong die broekskes. En dat pamperpoepke er in.

  BeantwoordenVerwijderen